İçeriğe geç

Diplomamın Denkliği Var Mı

Diplomanın denkliği nasıl öğrenilir?

“Denklik Belgelerinin Talebi ve Doğrulanması” hizmetine e-devlet sistemindeki “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” sayfasından erişilebilir. Belge doğrulama işlemi kişinin T.C. kimlik numarasını içerir. Bu, belgenin kimlik numarasını ve barkod numarasını sisteme girerek yapılır.

Diploma denkliği nasıl alınır?

Diploma tanıma belgesi nasıl alınır? Tanıma ve diploma denklik başvurusu için gerekli belgeler sağlandıktan sonra, web sitesi üzerinden tanıma ve denklik için online ön başvuru yapılır ve ardından YÖK Denklik Ofisi’nden alınır.

Diplomam denk mi?

Yasal olarak düzenlenmiş mesleklere yol açmayan üniversite dereceleri için diploma denklik prosedürü veya denklik yoktur. Ancak, yurtdışında elde edilen üniversite dereceleri için bir sertifika değerlendirmesi vardır. Sertifika değerlendirmesi için Yabancı Diller Merkez Ofisi’ne (ZAB) başvurabilirsiniz.

Diploma denkliği kalktı mı?

1 Mart 2024’ten itibaren meslek lisesi mezunları ile çıraklık ve kalfalık mezunları için olağanüstü kolaylık sağlanacak. Denklik belgesi zorunluluğu kaldırıldı. Sağlık, eğitim ve hukuk sektörlerinde çalışmayan meslek mensupları için artık denklik belgesi istenmiyor.

Denklik belgesi e-devletten alınır mı?

Yurt dışındaki üniversitelerden yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diploma denkliğini almak için başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

Denklik puanı kaç olmalı?

Denklik sınavında 100 üzerinden 50 alırsanız diplomanız denk olarak kabul edilir. Örnek vermek gerekirse, YÖK tarafından tanınan bir üniversitede yurt dışında hukuk okursanız, mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndüğünüzde denklik alabilmek için eksik derslerinizi tamamlamanız gerekecektir.

Denkliği olmayan diploma ne işe yarar?

Diploma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmazsa Türkiye’de geçerli olmayacaktır. Yurt dışından mezun olan bir kişi diplomasını Türkiye’de geçerli kılmak isterse YÖK’ten diploma denklik belgesi almalıdır.

Denklik gösteren belge nedir?

8. Diploma Denklik Belgesi nedir? Denklik başvurusu yapılan diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye denk olduğunu gösteren belgedir.

Diplomam yurtdışında geçerli mi?

Avrupa’da geçerli mavi diplomanın yanı sıra YÖK tarafından tanınan her diploma Avrupa’da geçerlidir. Avrupa’da diplomanızla ilgili mesleği icra etmek için; o ülkenin dilini bilmek gerekmektedir.

Denklik ücreti ne kadar?

Başvuru Yeri ve Ücretleri: ÖSYM tarafından KKTC üniversitelerine verilen, bilgi veya belge gerektiren diğer konulardaki dilekçeler için 150 TL. – KKTC Anlaşması kapsamında olduğunu gösteren belge talepleri için 750 TL yatırılması gerekmektedir.

Hangi diplomalar Almanya’da geçerli?

Almanya’da 2012’den beri yürürlükte olan bir yasa gereği Türkiye’de aldığınız diplomalar kabul ediliyor. Bu yasanın amacı yurtdışından alınan mesleki yeterliliklerin Almanya’da eşit muamele görmesini sağlamaktır.

Hangi üniversitelere denklik veriliyor?

QS World University Rankings ve Times Higher Education (THE) gibi tanınmış üniversite sıralama kurumlarının verilerine göre, dünya çapında ilk 1000’e giren tüm üniversitelerin YÖK denkliği bulunmaktadır. Eğer eğitim gördüğünüz kurum ilk 1000’de değilse, YÖK denklik belgesi için başvuruda bulunabilirsiniz.

Diploma denkliği için ne gerekiyor?

YÖK denkliği için gerekli belgeler: Denkliği talep edilen diploma veya derece belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti. Daha fazla makale…•20 Mart 2024

YÖK denkliği olmazsa ne olur?

YÖK denkliğiniz yoksa üniversite diploması gerektiren kamu pozisyonlarına kabul edilmezsiniz. Erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamazlar. Özel sektörde diplomanızın YÖK tarafından tanınması önemli değildir. Mesleğiniz, iş deneyiminiz ve bireysel özellikleriniz dikkate alınır.

Diploma denkliği kaç gün sürer?

(yaklaşık 14 gün) 6) Başvuru aşamasında sunulan belgelerin asılları, 2 Nolu Daire yetkilileri tarafından “Değerlendirilmiştir” damgası vurularak, denklik belgesi ile birlikte özel bir dosya içerisinde (şeffaf zarf içinde) başvuru sahibine veya yasal temsilcisine imzalatılır.

YÖK’ten eşdeğerlik belgesi nasıl alınır?

Başvuru, Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’na internet sitesinde yer alan dilekçenin doldurulması ve hizmet bedelinin şahsen veya posta yoluyla ödenmesi suretiyle yapılmalıdır.

Üniversitenin denkliği var mı?

Öğrencinin öğrenim görmek istediği üniversitenin YÖK’ün uluslararası listelerinde yer alması halinde, üniversiteden başarıyla mezun olduktan sonra YÖK bünyesinde Kurul tarafından belirlenen akreditasyon sorumluluklarını yerine getirerek YÖK’e başvuruda bulunarak denklik sağlanabilir.

YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?

Diploma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmazsa Türkiye’de geçerli olmayacaktır. Yurt dışından mezun olan bir kişi diplomasını Türkiye’de geçerli kılmak isterse YÖK’ten diploma denklik belgesi almalıdır.

Denklik belgesi kimlere verilir?

5- Denklik belgesi kime verilir ve hangi mevzuata göre atanır? Denklik belgesi tüm başvuranlara (T.C. vatandaşları ve yabancılar) verilir. Yetişkinler için doğrudan kendilerine verilir ve küçükler için kendi adlarına ancak yasal velilerinin adına verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir