İçeriğe geç

Bartın Kışın Kaç Derece

Bartın’da kış nasıl geçer?

Bartın’da kışlar genellikle ılık ve yağışlıdır. Çok sık kar yağdığı söylenemez. Yazlar sıcak ve nemlidir.

Bartın’ın iklimi nasıl?

Bartın ilinde yazlar sıcak, kışlar serin geçerken, ilde ılıman deniz iklimi (Karadeniz iklimi) görülür. Denize yakın olması ve kıyıya paralel uzanan dağ sıraları nedeniyle kıyıda sıcaklık farkları genellikle azalır ve nem artar.

Bartın kışın nasıl?

Bartın bölgesinde yazlar sıcak ve açık, kışlar ise çok soğuk, yağışlı ve parçalı bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle 3°C ile 27°C arasında değişir, nadiren -3°C’nin altına ve 31°C’nin üzerine çıkar.

Ankara’da en soğuk kaç derece?

En yüksek sıcaklık 40,8 °C, en düşük sıcaklık -24,9 °C olarak kaydedildi. Donlu gün sayısı yılda 60-117, karlı gün sayısı ise yılda 30,5’tir.

Bartın’da yaşanır mı?

Bartın, Türkiye’nin en güzel illerinden biri ve yaşamak için uygun bir yer. Bartın, doğal güzellikleri, tarihi yapısı, geleneksel kültürü ve misafirperver insanlarıyla ünlüdür. Bartın, birçok sektörde istihdam olanağı sunan bir şehirdir.

Bartın yazın kaç derece?

Yaz aylarında ortalama sıcaklık 21 °C, kış aylarında ise ortalama sıcaklık 6 °C’dir. Çok nemli bir iklime sahip olan Bartın’da bağıl nem %75-85 arasında değişmektedir.

Bartın neyi ile meşhur?

Bartın, Karadeniz’in etkileyici doğal güzellikleri ve zengin tarihi mirasıyla öne çıkan bir şehirdir. Tavşan Adası’ndan Küre Dağları Milli Parkı’na, İnkumu Plajı’ndan Amasra Müzesi’ne kadar çeşitli ve eğlenceli turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır.

Bartın havası temiz mi?

Hava kalitesi birçok insan için idealdir. Her zamanki açık hava aktivitelerinizin tadını çıkarın. Hava kalitesi çoğu insan için genellikle kabul edilebilirdir. Ancak, uzun süreli maruziyette, hassas gruplar hafif ila orta şiddette semptomlar yaşayabilir.

Bartın hangi ilden ayrıldı?

Belediye teşkilatı 1876 yılında kurulmuştur. 1920 yılında Zonguldak valiliğine bağlanan Bartın, 1924 yılında Zonguldak’ın il olmasıyla bu ilin ilçesi olmuştur. 7 Eylül 1991 tarihinde saat 28.08’de

Bartın’da üni okunur mu?

Bartın Üniversitesi’nde Yaşam Üniversitenin merkez kampüsü Batı Karadeniz bölgesindeki Bartın ilinde yer almaktadır. Üniversite içerisinde; Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ormancılık Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunmaktadır. Şehir genel olarak ekonomik bir şehir olarak kabul edilebilir.

Bartın geçim kaynağı nedir?

Bartın’da ekonomik yapıyı belirleyen başlıca etkenler madencilik, sanayi, tarım, ticaret, turizm ve ormancılıktır. Ayrıca; el işlemeciliği, tel kırma, dokumacılık, ahşap oymacılığı (tılsım), gemi yapımcılığı ve taş levha yapımcılığı günümüzde en önemli el sanatlarıdır.

Bartının denize girilir mi?

Bartın sahilinde birçok koy ve plaj bulunmaktadır. Yaz aylarında Bartın’daysanız bu plajlarda yüzebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. İnkumu Plajı’nın simgesi olan ağaçlı kayayı görmeyi unutmayın. Özellikle Temmuz ve Eylül ayları arasında Bartın plajlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Türkiye’nin en soğuk yeri neresi?

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri oldu! Ardahan’ın Çıldır ilçesinde hava eksi 32 dereceye düşünce Çıldır, Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri oldu. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Çıldır Gölü’nün bulunduğu ilçede Sibirya soğuğunu anımsatan görüntülere tanık olacaksınız.

Türkiye’nin en sıcak yeri neresi 2024?

Bakan Özhaseki, açıklamasında ayrıca en düşük sıcaklık değerinin -9,4 derece ile Kayseri’nin Sarız ilçesinde, en yüksek sıcaklık değerinin ise 38,9 derece ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kaydedildiğini belirtti.

Türkiye’nin en sıcak ili neresi?

Dün ölçülen sıcaklıklarda; Türkiye’nin en sıcak yeri 45,9 derece ile Antalya’nın Kaş ilçesindeki Çavdır ormanlık alanı ve Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Zeytinalanı Takım Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla’yı 45,7 derece ile Şırnak’ın Cizre ilçesi izledi.

Bu sene kış nasıl geçecek 2025?

Kısacası, 2024-2025 kış sezonunun Türkiye’de La Niña’nın da etkisiyle hem soğuk hem de yağışlı geçeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz… Her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış mevsiminde de aktif olarak paylaşımlarda bulunmaya ve tahminlerde bulunmaya devam edeceğiz.

Amasra iklimi nasıl olur?

Amasra, Karadeniz kıyısına özgü her mevsimde yağışlı orta kuşak iklimine sahiptir. Yıllık sıcaklık farkları küçüktür. Yazlar serin, kışlar sıcaktır. En yağışlı mevsim sonbahardır.

Karadeniz’de kış nasıl geçer?

Karadeniz iklimi: Yaz ve kış arasındaki sıcaklık farkı çok fazla değildir. Yazlar nispeten serin, kışlar kıyı kesimlerinde sıcak, yüksek kesimlerde ise karlı ve soğuktur. Yıl boyunca yağmur yağar ve su sıkıntısı yoktur.

Bartın’ın neyi güzel?

Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort