İçeriğe geç

Lavuk Diye Kime Denir

Lavuk ne anlama gelir?

Günümüzde iki ayrı anlamda kullanılan Lavuk kelimesi, gereksiz konuşan kişi ve önemsiz konularla çok fazla meşgul olan, yaptıkları ve söyledikleri başarı getirmeyen kişi anlamına gelmektedir.

Lavuk ne demek eski Türkçe?

lavuk – Nişanyan Sözlüğü. Kürtçe (Kurmanci) lawik kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çocuk” anlamına gelir. Bu kelime Kürtçe (Kurmanci) law “çocuk, oğul” kelimesinin küçültme halidir.

Kavat kime denir?

“Kavat” kelimesi etimolojik olarak “pezevenk, fuhuşta aracı” anlamına gelen Arapça “ḳawwād قوّاد” kökünden gelir.

Lavuk ne demek hakaret?

TDK’nın güncel Türkçe sözlüğüne göre Lavuk kelimesinin anlamı şu şekildedir: (Birisi) Gereksiz yere konuşan. (Birisi) Önemsiz şeylerle çok meşgul olan, hal ve hareketleri yerinde olmayan kimse. 7 Ağustos 2024

Lübük ne demek?

İsim [1] Kendi çıkarı için her yolu mubah sayan, verdiği sözü tutmayan, aldatıcı, egoist, sahtekâr, ahlaksız, sinsi, şerefsiz, övüngen, mürted.

Eski Türkçe deli ne demek?

Türkiye’deki Dede Korkut yayıncıları, eserlerinin sözlük bölümlerinde “deli” sözcüğüne şu anlamı vermişlerdir: Gökyay: çılgın “Cesur, kahraman, korkusuz; şehvet düşkünü, vahşi; düşüncesiz; yabani; yabani, evcilleştirilmemiş” (Gökyay 2004: 193).

Muruk ne demek?

İsim. (Argo) Genç insanlardan daha yaşlı ebeveynler. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Eski dilde ceviz ne demek?

Eski Farsçada ceviz için “gôz” diye bir kelime vardır ve گوز şeklinde yazılır.

Katırtırnak anlamı nedir?

Köstebek (Spartium junceum), Akdeniz bölgesine özgü baklagiller familyasından (Fabaceae) bir çalı türüdür. Akdeniz bölgesi dışında, kuzeybatı Afrika ve güneybatı Asya’da bulunur. L. Çoğunlukla kuru, kumlu topraklarda ve güneşli yerlerde bulunur.

Kavad kime denir?

Kavad, Sasani İmparatorluğu MS 31. hükümdardı ve 488-531 yılları arasında (488-496 yılları arasında ve sonra 498-531 yılları arasında iki ayrı dönemde) hüküm sürdü.

Gavat ne demek ingi?

“gavat” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 4 sonuç pimp i. kendi karısının pezevengi i. karısına pezevenklik eden adam.

Aq hakaret mi?

Örneğin; “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi kısaltmalara küfür etmek bir hakarettir. Çünkü fail yine mağduru aşağılamayı amaçlamaktadır.

Zibidi hakaret midir?

Özet: Hakaret suçu oluşmaz, çünkü “Zibidi” kelimesi Türkçede “çok kısa ve dar giyinen kimse” anlamına gelmektedir.

Kaşar kelimesi hakaret mi?

Kaşar bir hakaret suçu mudur? Saldırgan bir sıfat olarak Kaşar kelimesi ahlaksız anlamına gelir.

Yavuk ne demek?

12. yüzyılda edebiyata giren ve günümüzde yaygın olarak kullanılan Yavuklu kelimesi, sözlü anlamına gelir. Bunun dışında, söz konusu kelimenin başka bir anlamı daha vardır. Yavuk kelimesinin sözlük anlamı yakın ve akrabadır.

Muruk ne demek?

İsim. (Argo) Genç insanlardan daha yaşlı ebeveynler. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Yalavaç ne anlama gelir?

Yalvaç kelimesi sözlükte “peygamber, elçi, elçi, önder” anlamlarına gelmektedir. Ziya Gökalp, kelimenin Eski Türkçede “sihir” anlamına gelen “yalavı” kelimesinden “yalavaç”a dönüştüğünü açıklamıştır.

Züppe mi zübbe mi?

Bu kelime sıklıkla zübbe olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı dandy şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort