Yayladere eskiden nereye bağlıydı?
Cumhuriyetin ilk yıllarında Holhol köyü olarak Sarıtosun bucağına bağlı bir köy olan Yayladere, 1959 yılında Yayladere’ye, 1936 yılında ise ilçe merkezinin eski adı olan Sarıtosun’dan Holhol’a dönüştürülmüştür. 3392 sayılı Kanunla 4 Temmuz 1987 tarihinde Bingöl İli’ne bağlı bir ilçe olmuştur.
Bingöl eskiden nereye bağlıydı?
Cumhuriyetin ilanından sonra Bingöl, 1926 yılında Elazığ, 1929 yılında Muş illerine bağlanmış, 1936 yılında ise il olmuştur.
Kiğili nerenin ilçesidir?
Kiğı, Bingöl iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 438 km²’dir. Bu yüzölçümü ilin yüzölçümünün %5,39’unu oluşturmaktadır.
Kığının kaç köyü var?
Kiğı’ya bağlı bucak iken Adaklı ve Yayladere 1987 yılında ilçe, Yedisu ise 1989 yılında ilçe olmuş; 40 köy Adaklı’ya, 26 köy Yayladere’ye, 17 köy Yedisu’ya olmak üzere 28 köy Kiğı’ya bağlanmıştır.
Bingöl Yayladere Alevi mi?
Bingöl Alevilerinin bir kısmı Kurmanc, bir kısmı Dimili (Kird/Zaza). Yayladere, Kiğı ve Yedisu ilçelerinde Kurman Alevileri çoğunluktadır. Adaklı’da Dimili (Kird/Zaza) Alevilerin nüfusu Kurmanc Alevilere göre daha fazladır.
Kiğı ne zaman Bingöle bağlandı?
Kiğı kazası daha önceleri Diyarbakır’a bağlı bir sancak iken 1926 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş, 1936 yılında Erzincan ve Bingöl ile birleştirilmiştir.
Karlıova eskiden nereye bağlıydı?
Karlıova ilçesi daha önceleri Muş iline bağlı bir ilçe merkezi iken Bingöl adını almış, 1936 yılında ise il statüsüne kavuşan Çapakçur (Bingöl) ilçesine bağlanmıştır.
Palu eskiden nereye bağlıydı?
20. yüzyılın başlarında nüfusu 30.000’i aşan, 8 bucak ve 316 köyden oluşan Palu, 1948 yılında Karakoçan ve Sivan’ın (Selvi) ayrılmasıyla büyük bir bölümünü kaybetmiş ve bazı köyler Bingöl merkezine bağlanmıştır.
Bingöl Genç eskiden nereye bağlıydı?
1878 yılında Osmanlı Devleti’nde idari örgütlenme sonucu kurulan Bitlis iline bağlı olan Genç ilçesi, 1924-1927 yılları arasında Genç iline dönüştürülmüştür. 1927 yılında ilçeye dönüştürülerek Elazığ’a bağlanmıştır.
Kiğılı kime ait?
Türkiye’de hazır giyim sektörünün oluşumunda ve gelişiminde öncü oyunculardan biri olan Kiğılı’nın kuruluş tarihi 1938 yılına kadar uzanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, organize perakendenin duayenlerinden.
Kiğılı yerli mi?
Kiğılı erkek giyim. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen hazır giyim markalarından biri haline gelen marka, kurulduğu günden bu yana stil sahibi erkeklere en iyi giyim deneyimini vadediyor.
Kiğılı ailesi nereli?
Aile bu soyadını, Abdullah Kiğılı’nın büyükbabasının Bingöl’ün Kiğı ilçesinde (1930’larda Erzincan iline bağlıydı, ancak daha sonra Bingöl il olunca Elazığ’a bağlandı) doğmuş olması nedeniyle benimsedi. Büyükbabası 1928’de buradan taşınarak Malatya’ya yerleşti. Kiğılı, 1943’te Malatya’da doğdu.
Kürtün kaç köyü var?
Kürtün ilçesine bağlı 34 köy ve 9 mahalle bulunmaktadır.
Adakli hangi ilin ilçesidir?
Adaklı (eski adı: Azakpert), 1987 yılında Bingöl iline bağlı ilçe statüsüne kavuşmuştur. Bu tarihten önce Kiğı ilçesine bağlı bir belediye idi.
Türkiye’de kaç tane Kızık köyü var?
Oğuz boylarıyla birlikte Anadolu’ya gelmiş ve burayı Türk yurdu yapmada önemli rol oynamıştır. 16. yüzyıl Osmanlı nüfus sayım defterlerinde Kızıkların 28 köyü tespit edilmiştir. Kızıkların Anadolu’da en yoğun yaşadığı yerler Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bursa, Tokat, Bolu ve Ankara’dır.
Bitlis eskiden nereye bağlıydı?
İl Nüfusu Yıllara Göre Bitlis İl Nüfus BilgileriYılToplamFark1935Muş iline bağlı ilçe statüsünde194068.825194571.
Uzundere eskiden nereye bağlıydı?
Uzundere (Azort), daha önce Tortum ilçesine bağlı bucak merkezi iken 1987 yılında idari bölünmeyle ilçe olmuştur.
Gümüşhane Yayladere Köyü nereye bağlıdır?
Yayladere, Gümüşhane ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Bingöl Yayladere’nin nüfusu ne kadar?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Haziran ayı sonu itibarıyla ilçenin toplam nüfusu 2.087 kişidir. Bu nüfusun 1.